onsdag den 30. marts 2011

DET ER NU VI SKAL TAPPE BIRKESAFT!


BIRKESORBET
1 l frisk birkesaft
200 gr sukker

Saft og sukker koges sammen til ca. ½delen af væsken er tilbage.
Køl saften ned og frys den.
Tag isen op igen og lad den tø så meget at den kan skæres i små tern. Ternene blendes, til blandingen er hvid, uden at blive vandet.
Tilsæt forskellige smagsindgredienser - ikke for meget.
F.eks. 1 tsk fintrevet appelsinskal og saften af ½ citron.
Frys igen.

5 kommentarer:

  1. Åh, det lyder spændende!

    Hvordan gør man, og hvordan smager det? :-)

    SvarSlet
  2. Tak Anette. Jeg har ikke nået det endnu, men har hørt der bliver godt vejr i weekenden, så der prikker jeg mit hul.:-)

    SvarSlet
  3. Anette lyer da spændene, kunne jeg da godt tænke mig at prøve har jeg aldrig prøvet at lave :o)

    SvarSlet
  4. :0) Det er faktisk meget simpelt, bare se på fotoet. Det mest omstændige er vist at købe slangen. Den har jeg købt i et byggemarked, 1m kostede vist 10 kr. Tap saften nederst fra birkestammen, det er her trykket er kraftigst. Tøm flasken når den er fyldt, og sæt slangen i igen. Når tapningen er slut, snit en pind som passer i hullet og brug den som prop, på den måde skades træet ikke.
    Birkesaften tåler ikke så godt lys, og kan opbevares i køleskab i 5 dage.
    Saften kan drikkes direkte, bruges til bagværk og siges at have en god virkning mod pollenallergi. Saften indeholder en masse sukkerarter samt frugtsyre, aminosyrer, c-vitamin og mineralerne kalium, kalcium, fosfor, magnesium, mangan, zink, natrium og jern.
    Birkesorbet som beskrevet ovenfor smager frisk og dejligt. Jeg har netop i dag indkogt 3 l saft, og puttet i fryseren :0). God fornøjelse

    SvarSlet
  5. Hej, ser først dit indlæg nu, ja jeg bruger det bare til at bage med, det giver et særligt luftigt resultat. Jeg fryser det ned i poser med 1/2 l. i hver, så det er i passende portioner til bagningen.

    SvarSlet