BIRKESORBET
1 l frisk birkesaft
200 gr sukker
Saft og sukker koges sammen til ca. ½delen af væsken er tilbage.
Køl saften ned og frys den.
Tag isen op igen og lad den tø så meget at den kan skæres i små tern. Ternene blendes, til blandingen er hvid, uden at blive vandet.
Tilsæt forskellige smagsindgredienser - ikke for meget.
F.eks. 1 tsk fintrevet appelsinskal og saften af ½ citron.
Frys igen.
Åh, det lyder spændende!
SvarSletHvordan gør man, og hvordan smager det? :-)
Tak Anette. Jeg har ikke nået det endnu, men har hørt der bliver godt vejr i weekenden, så der prikker jeg mit hul.:-)
SvarSletAnette lyer da spændene, kunne jeg da godt tænke mig at prøve har jeg aldrig prøvet at lave :o)
SvarSlet:0) Det er faktisk meget simpelt, bare se på fotoet. Det mest omstændige er vist at købe slangen. Den har jeg købt i et byggemarked, 1m kostede vist 10 kr. Tap saften nederst fra birkestammen, det er her trykket er kraftigst. Tøm flasken når den er fyldt, og sæt slangen i igen. Når tapningen er slut, snit en pind som passer i hullet og brug den som prop, på den måde skades træet ikke.
SvarSletBirkesaften tåler ikke så godt lys, og kan opbevares i køleskab i 5 dage.
Saften kan drikkes direkte, bruges til bagværk og siges at have en god virkning mod pollenallergi. Saften indeholder en masse sukkerarter samt frugtsyre, aminosyrer, c-vitamin og mineralerne kalium, kalcium, fosfor, magnesium, mangan, zink, natrium og jern.
Birkesorbet som beskrevet ovenfor smager frisk og dejligt. Jeg har netop i dag indkogt 3 l saft, og puttet i fryseren :0). God fornøjelse
Hej, ser først dit indlæg nu, ja jeg bruger det bare til at bage med, det giver et særligt luftigt resultat. Jeg fryser det ned i poser med 1/2 l. i hver, så det er i passende portioner til bagningen.
SvarSlet